Mattias Sjölander

 

Hej Mattias! Vad är din yrkesmässiga bakgrund?

Jag har jobbat som konsult i närmare 13 år och de började efter studierna på Umeå Universitet. Jag läste Datavetenskap och senare Teknisk datavetenskap som mynnade ut i en examen som Civilingenjör. Min yrkeskarriär började som systemutvecklare och nu mera jobbar jag som lösningsarkitekt på ett projekt. Jag har haft förmånen som konsult att kunna arbeta inom olika branscher, telekom, pension, industri, sjukvård och försvarsindustrin.

Varför valde du att börja jobba på One Group?

Det var Ida Strömgren som är kontorschef i Sundsvall som förklarade One Groups affärsmodell och framförallt fokusen på balans mellan arbete och fritid. Det var främst det som verkligen lockade mig att i mycket större utsträckning kunna styra över min egen tid och ekonomi. Nu senare när jag jobbat ett tag för One Group känns det som jag hamnat rätt och bidrar till något värdefullt i min vardag.

Vad är det som motiverar dig att utvecklas i din yrkesroll?

Jag tror att om man bara stannar upp i sin utveckling får man inte ut allt det livet kan ge. Själen och livet törstar efter utveckling om så det är yrkesmässigt eller privat. När jag fyllde 35 år och tittade tillbaka på min yrkeskarriär så hade jag nått om inte alla men många av mina hårda mål. På senare tid mer inriktat mig på de mjuka värdena och brukar emellanåt fråga vilken person vill jag vara för mina medmänniskor. Min erfarenhet säger att om man har en bra personlig relation till människor tenderar man att jobba bättre och effektivare oavsett forum.

Vilken funktion vill du att bolaget som du jobbar för ska fylla?

För mig är det viktigt att ha någon som hjälper till med det administrativa som redovisning och dylikt, jag vill istället lägga tid på arbetsuppgiften. Hos One Group fungerar det exakt hur jag vill att det ska fungera.

 

Vill du se branschens bästa ersättningsmodell?

Ge oss en timme av din tid så berättar vi mer.

  • Markera rutan nedan för att ge ditt medgivande till att vi lagrar och behandlar dina personuppgifter enligt GDPR, EU:s nya dataskyddsförordning. Läs mer om hur vi på One Group använder dina personuppgifter.